Psiho Profil - Logo

Proiectul "Facilitarea accesului somerilor tineri prin educatie pe piata muncii din Romania

 

Psiho Profil a dat startul proiectului “Facilitarea accesului somerilor tineri prin educatie pe piata muncii din Regiunea de Vest (FASTER)” în judetul Timis

 

Proiectul se adreseaza tinerilor someri cu vârste între 16 – 24 de ani dornici sa îsi dezvolte competentele profesionale urmând cursuri autorizate gratuite, care le vor mari sansele de ocupare pe piata muncii.

            Prin acest proiect cofinantat din Fondul Social European, cel putin 500 de tineri someri din cele 4 judete din Regiunea de Vest a tarii (Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara) vor fi informati de oportunitatile oferite în proiect, urmând sa fie selectati minim 350 de someri tineri care vor beneficia de diversele servicii oferite în cadrul proiectului.

Somerii tineri interesati vor putea astfel participa la programe de formare integrate, ce includ: informare, consiliere si orientare pe piata muncii, profile vocationale, cursuri de specializare (Manager proiect, Manager resurse umane, Inspector resurse umane, Asistent manager, Asistent relatii publice si comunicare), workshop-uri si asistenta pentru angajare. Participantii vor primi de asemenea diverse stimulente si materiale promotionale personalizate precum si ghiduri de bune practici.

             Proiectul are un buget de 2.081.660 RON si a demarat în data de 2 decembrie 2011, având ca scop „facilitarea integrarii pe piata muncii si cresterea ratei de ocupare a tinerilor someri din Regiunea Vest, prin programe de formare optimizate în conformitate cu cerintele pietei muncii.

   Initiatorii proiectului sunt încrezatori ca acest proiect va contribui în mod concret la cresterea calitatii fortei de munca pentru a preveni aparitia unor noi blocaje pe piata muncii din Regiunea Vest. Reprezentantii Psiho Profil doresc de asemenea sa ofere solutii concrete pentru materializarea unui bun început de cariera pentru tinerii care de multe ori sunt lipsiti de experienta, abilitati si competente de baza, si deci foarte supusi riscului somajului.

Pentru mai mult detalii, o puteti contacta pe dra. Cristina Petric, tel: 0256/308.905, fax: 0256/306.444, e-mail: cristina.petric@psihoprofil.ro.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste în OAMENI !